Novosti

Neum 2024

Neum 2024

ZAVRŠENO XXI SAVJETOVANJE IZ KRIVIČNOPRAVNE OBLASTI

Udruženje sudija/sudaca u Federaciji Bosne i Hercegovine, zajedno sa Centrima za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji Bosne i Hercegovine, Centrima za edukaciju sudija i javnih tužilaca Republike Srpske, Udruženjem sudija Bosne i Hercegovine, Udruženjem sudija Republike Srpske, Udruženjem sudija Suda Bosne i Hercegovine, Udruženjem žena sudija Bosne i Hercegovine, Udruženjem sudija Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, Udruženjem tužilaca Bosne i Hercegovine, Udruženjem tužitelja/tužilaca Federacije Bosne i Hercegovine, Udruženjem tužilaca Republike Srpske, Advokatskom komorom Federacije Bosne i Hercegovine, Advokatskom komorom Republike Srpske, Pravosudnom komisijom Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, organizovalo je dvadesetidrugo po redu savjetovanje iz krivičnopravne oblasti pod nazivom „ORGANIZOVANI KRIMINAL, KORUPCIJA I OSTALI OBLICI KRIMINALITETA“, koje se održalo u Neumu, hotel “Zenit” u periodu od 5.6. do 8.6.2024. godine.

Na trodnevnom savjetovanju obrađeno je preko trideset tema, a poseban fokus stavljen je na aktelnu praksu vrhovnih sudova, krivična dijela organizovanog kriminal i korupciju, oduzimanje imovinske koristi pribavljene krivičnim djelima, krivičnim djelima nasilja u porodici, trgovine ljudima, krivična djela iz oblasti zaštite životne sredine, krivčna djela koja su počinili maloljetnici, cyber kriminal kao i druge važne i aktulene teme iz krivičnog pravosuđa.

Ove godine prisustvovalo je preko 480 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona koje su činili sudije, tužioci, advokati, predstavnici međunarodne zajednice, nevladinih organizacija, policijskih tijela, predstavnici ministarstava pravde, predstavnici zakonodavne vlasti te predstavnici akademske zajednice u BiH.

Tokom trajanja savjetovanja učesnici su imali priliku razmijeniti znanja i iskustva iz navedenih oblasti, razgovarati o unapređenju prakse, kao i o gorućim problemima sa kojima se susreću u svakodnevnom radu.

Objavljeno 10.06.2024

SLIKE SA SAVJETOVANJA

Program rada savjetovanja

Poštovani, na ovom linku možete prezeti program rada XXII Savjetovanja iz krivičnopravne oblasti Neum 2024.

Link: Program rada savjetovanje Neum 2024

Objavljeno 16.05.2024. godine


Pozivno pismo Savjetovanje Neum 2024.

Želimo Vas obavijestiti da je na sastanku Organizacionog odbora savjetovanja Neum 2024. određen termin održavanja XXII krivičnopravnog Savjetovanja Neum 2024. Savjetovanje će se održati u terminu od 05. do 08. juna/lipnja. 2024. godine. u Neumu Hotel “Zenit”

Ovdje možete preuzeti pozivno pismo za Savjetovanje Neum 2024: Pozivno pismo Neum 2024.

Obrazac za rezervaciju hotelskih usluga: Obrazac za rezervacije hotelskih usluga Neum 2024

Obrazac za prijavu učesnika: Obrazac za prijavu učesnika Neum 2024

Objavljeno 26.02.2024. godineUvaženi,

Pozivno pismo za prijavu tema za savjetovanje Neum 2024 možete preuzeti na ovom linku: Neum 2024 prijava teme za savjetovanje 07-24

Sve detalje možete pročitati u pozivu a rok za prijavu tema za XXII Savjetovanje iz krivičnopravne oblasti Neum 2024 je do 15.02.2024. godine.

Objavljeno 04.01.2024. godine